donderdag 22 oktober 2020

Alles over De Bommelerwaard

De bestuurder had zich verschanst in een rietkraag.

Aanhouding na achtervolging gestolen auto

5 oktober 2020 (door de redactie)

REGIO / HEDEL – De politie hield in de nacht van  zondag op maandag (5-10) een automobilist aan naar aanleiding van gestolen kentekenplaten. Daar ging een achtervolging aan vooraf met inzet van een politiehond.

Via het zogeheten ANPR-systeem (automatische kentekenplaatherkenning) werd melding gemaakt dat een auto over de A2 ter hoogte van Vianen zou rijden met mogelijk gestolen kentekenplaten, in zuidelijke richting. Politie-eenheden namen positie in langs de A2 bij Enspijk en Zaltbommel. Toen het voertuig in zicht kwam, werd de achtervolging ingezet. Hierbij werd het stopteken door de bestuurder genegeerd. Het voertuig kwam uiteindelijk tot stilstand onderaan de afrit Hedel.

Politiehond
De bestuurder rende vervolgens weg en vluchtte een weiland in. Een van de achtervolgende eenheden was een politiehondengeleider. Al snel werden in het weiland twee schoenen aangetroffen. Kort daarna werd ook de bestuurder gevonden die zich verschanste in een rietkraag.

Gestolen
De bestuurder, een 41-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, kon na het dreigen met het inzetten van de politiehond zonder problemen worden aangehouden. De kentekenplaten bleken te zijn gestolen in Amsterdam. De auto was gestolen in Hoofddorp. De recherche onderzoekt de zaak. 

Foto archieffoto ter illustratie.

Lees meer over:

politie
Deel dit bericht met je vrienden!