dinsdag 21 mei 2024

Alles over de Bommelerwaard

Ook de Burchstraat in Rossum wordt aangepakt.

30 kilometerzones in kernen Ammerzoden en Rossum

23 november 2021 (door BommelerwaardNet)

AMMERZODEN/ROSSUM - Om de verkeersveiligheid in de dorpskernen te verbeteren brengt gemeente Maasdriel de maximumsnelheid op bijna alle wegen binnen de kernen terug naar 30 kilometer per uur. Naar verwachting starten de werkzaamheden binnen de bebouwde kom van Ammerzoden en Rossum halverwege 2022. Ter voorbereiding daarop inventariseert de gemeente de meningen van de inwoners van Ammerzoden en Rossum over de plannen.

Om verkeersgebruikers te stimuleren hun snelheid te verlagen zijn verschillende maatregelen mogelijk, zoals drempels, plateaus of punaises (ronde verhoging bij een kruising). Inwoners kunnen hier hun visie op geven.

Planning & proces
Dat kan kunnen inwoners van Ammerzoden en Rossum tot het einde van dit haar doen. Met de geinventariseerde input worden de plannen begin 2022 verder uitgewerkt. Naar verwachting wordt het werk voorjaar 2022 aanbesteed, zodat de plannen halverwege volgend jaar gerealiseerd kunnen gaan worden.

Burchtstraat Rossum
De gemeente is ook van plan om de Burchtstraat in Rossum op te knappen. Aangezien deze werkzaamheden verder gaan dan alleen het inrichten van een 30km-zone, ontvangen de bewoners van de Burchtstraat en de directe omgeving daarvan binnenkort meer informatie van de gemeente.

Meer informatie
De gemeenteraad van Maasdriel stelde in 2019 het Gemeentelijk Vervoer- en Verkeerplan (GVVP) vast. Daarin staat meer informatie over het terugbrengen van de maximumsnelheid in de kernen van Maasdriel. Het GVVP is te vinden op de website van de gemeente Maasdriel. Voor vragen kunnen inwoners mailen naar RealisatieMSD@maasdriel.nl of bellen naar 14 0418.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Ammerzoden Rossum
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.