dinsdag 9 augustus 2022

Alles over de Bommelerwaard

Door samenwerking met de gemeente vond de politie het vuurwerk.

2000 kilo zwaar vuurwerk in zeecontainer Velddriel

30 december 2021 (door BommelerwaardNet)

VELDDRIEL - De politie trof woensdagavond (29-12) een zeecontainer aan in Velddriel met bijna 2000 kilo zwaar, professioneel vuurwerk. De ontdekking werd gedaan op het terrein van een woning. Een 27-jarige man uit het dorp werd

Door een goede samenwerking met de gemeente Maasdriel kwam de politie het vuurwerk op het spoor. De grote hoeveelheid is vanzelfsprekend in beslag genomen, afgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf en zal worden vernietigd.

Hoge prioriteit

Met de jaarwisseling in aantocht heeft de aanpak van (illegaal) vuurwerk hoge prioriteit. Zowel het transport, de opslag als het afsteken van het vuurwerk is levensgevaarlijk. De politie werkt nadrukkelijk samen met partners als het Functioneel Parket van het OM, gemeenten en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Dit jaar is er tot nu toe landelijk al zo’n 180.000 kilo in beslag genomen, een record.

Melden

Heeft u het idee dat er bij u in de omgeving vuurwerk opgeslagen ligt, op een niet toegestane manier wordt verhandeld of vervoerd gaat worden? Bel dan de politie op telefoonnummer 09008844. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000. Een melding is dan voor de politie nooit terug te herleiden naar de melder.

Foto - archief.

Lees meer over:

Velddriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een verzoekje.