donderdag 28 maart 2024

Alles over de Bommelerwaard

Deze nieuwe woonwijk wordt in het voorjaar van 2024 opgeleverd

100 nieuwe woningen op De Groene Akkers in Hedel

1 juli 2021 (door BommelerwaardNet)

HEDEL - In Hedel worden leegstaande boerderijen en een voormalig tankstation getransformeerd tot een woonwijk met bijna honderd woningen in een groene omgeving. Gemeente Maasdriel krijgt 500.000 euro voor de aanleg van ‘De Groene Akkers’.

Aan de doorgaande weg binnen de bebouwde kom van Hedel staan drie leegstaande, vervallen boerderijen en een voormalig tankstation. Deze worden gesloopt en vervangen door 99 nieuwe woningen, waarvan dertig sociale huur- en koopwoningen. De woningen worden gasloos en voorzien van een warmtepomp. 

Woningnood hoog
Gedeputeerde voor de Provincie Gelderland Peter Kerris: 'De woningnood is hoog. Door bijna honderd woningen te bouwen op een verpauperd gebied, pakken we leegstand aan en geven mensen een kans op een betaalbare woning. Meer woningen, minder leegstand.'

Klimaatdaptief
De Groene Akkers. De wijk wordt klimaatadaptief ingericht met veel groen, bomen en water. Het hemelwater wordt afgevoerd naar een zogeheten retentievijver, waardoor een waterbuffer ontstaat. Hiermee wordt de woonwijk klaargemaakt voor het veranderende weer met hete zomers en natte winters. Door nestkasten te plaatsen, kraam- en verblijfsplaatsen te maken voor de huismus, gierzwaluw en dwergvleermuis wordt de biodiversiteit versterkt.

Deze nieuwe woonwijk wordt in het voorjaar van 2024 opgeleverd. Aldus de Provincie Gelderland.

Foto archief ter illustratie.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.