zaterdag 28 mei 2022

Alles over de Bommelerwaard

De relatie park, honden, poep ...
06
mei

De relatie park, honden, poep ...

We beginnen er maar weer over. Maar deze keer vanuit een volstrekt andere invalshoek. De relatie park, honden, poep.

Veel niet-hondenbezitters benoemen het park op momenten dat de ergernis over de drollen op het pad maximaal is als 'een groot. hondenuitlaatgebied'. En hondenbezitters beschouwen het laten rennen (en poepen) van hun huisdier als een recht dat tientallen jaren geleden al min of meer verworven is.

Voor beide standpunten - los van wat formeel wel en niet mag - is iets te zeggen. Maar hoe mooi zou het zijn als we de groepen bijeen kunnen brengen? De ideale oplossing weten we nog niet. Wat we wel weten is dat drollen die midden op het pad belanden op de een of andere manier in een zakje en vervolgens in een afvalbak moeten komen. De eerste afval/hondenpoepbak (foto) staat er inmiddels, op het Hohenlohe. Een veel geuite wens.

Wat we graag zouden willen is een klein comité van 'parkgebruikers' dat met elkaar aan de praat gaat en ideeën aandraagt, opties onderzoekt. Een comité dat bestaat uit hondenbezitters en niet-hondenbezitters. Het idee is om in alle rust standpunten en belangen uit te wisselen. En vrijuit te discussiëren over de vraag hoe we elkaar kunnen vinden. Binnenkort komen we er op terug.

Gemeente Zaltbommel in Stadswallen

Deel dit bericht met je vrienden!

Meningen

Meningen

Zoveel hoofden, zoveel zinnen. De columns op Bommelerwaard.Net verhalen over wat mensen bezighoudt. Verschillende onderwerpen, wisselende schrijvers.

(Het standpunt van de columnist vertegenwoordigt niet per se de visie van de redactie.)

Overzicht columns