woensdag 30 september 2020

Alles over De Bommelerwaard

'De toren op de havenmond stijgt hoog boven je uit.'
11
aug

De Buitenstad wordt hoog en massaal!

Op 1 maart 2018 presenteerde Waalbommel het plan voor de bebouwing van de Buitenstad. Niet meer dan een rij hoge flats aan de Waal. Wat een teleurstelling! Het kan zoveel mooier en beter.

In de buitenstad loop je het risico natte voeten te halen. Daarom gaan ze een meter verhogen en daarop bouwen. Bijkomend voordeel, je kunt alle vuil in de grond laten zitten. Dat moeten we niet willen. Het voorlopige ontwerp past totaal niet bij Zaltbommel.

Boven op deze sokkel komen alle gebouwen en die nieuwbouw wordt bijna net zo hoog als de huidige oude loods. Twee ‘torens’ zelfs 1,5 tot 2 keer de hoogte van die loods. Dus het gaat niet alleen om flats van 7 en 9 verdiepingen maar die komen ook op een sokkel te staan.

Wil je ervaren hoe het wordt, ga dan op de parkeerplaats van AH staan, kijk richting de rivier naar het noorden. Daar, op het terrein van Buko, staat een groen houten gebouwtje.
De sokkel waarop de huizen van de buitenstad komen te staan wordt iets lager dan de dakgoot van dat groene gebouwtje.

Een andere optie is op Bolwerk de kat. De bomen bij de havenmond zijn ongeveer net zo groot als de loods. Die heeft een hoogte van 24 meter NAP. De toren op de havenmond wordt 34 meter NAP en stijgt hoog boven je uit.

Wil je je zelf een beeld vormen: de gemeente houdt een inloopavond op 25 augustus waarvoor je moet aanmelden bij Jennie Rooijens. Meld je aan bij jrooijens@zaltbommel.nl.

En steun onze actie door dit bericht te liken of vriend te worden! Kom daarom nu in actie. Zeg NEE tegen de plannen van Waalbommel en zeg daarmee JA tegen een mooie Buitenstad.

Klankbordgroep
Buitenstad Zaltbommel

(Foto Facebook Buitenstad Zaltbommel)

Deel dit bericht met je vrienden!

Meningen

Meningen

Zoveel hoofden, zoveel zinnen. De columns op Bommelerwaard.Net verhalen over wat mensen bezighoudt. Verschillende onderwerpen, wisselende schrijvers.

(Het standpunt van de columnist vertegenwoordigt niet per se de visie van de redactie.)

Overzicht columns