zaterdag 28 mei 2022

Alles over de Bommelerwaard

Beter en groter sterker en sneller
Het gesprek van de dag is: ‘Hoe verder?’.
17
nov

Beter en groter sterker en sneller

“Het moet altijd meer zijn beter en groter sterker en sneller en de lat moet hoger”

Het gesprek van de dag is: ‘Hoe verder?’. Althans in mijn omgeving. Dan heb ik het even niet over beter en groter, sterker en sneller en de lat die omhoog moet.
Ik heb het over onze leefwereld die weer steeds verder ingeperkt wordt. Maatregelen die ons weer opnieuw beperkingen opleggen. De mondkapjes zijn terug, het thuiswerken wordt weer geïntroduceerd, evenementen staan op losse schroeven. Het voelt soms of we ‘terug bij af’ zijn.

‘Volhouden’, ‘Er is een stip op de horizon’, ‘Aan het eind van de tunnel is er licht’, etc. Het zijn goed bedoelde opstekers, maar velen ervaren het ook als afgezaagd. Natuurlijk besef ik dat het met de goede bedoelingen gezegd wordt. Ik doe dat zelf ook: mensen een hart onder de riem steken. Perspectief bieden.
Belangrijke vraag is: wat betekent deze situatie voor ons individuele leven? Voor mezelf heb ik ervaren dat ik met name weer teruggeworpen werd op mijn omgeving. Zowel wat betreft de mensen als de omgeving zelf. Genieten en de waarde te leren (her)waarderen. Een kop koffie onderweg tijdens onze fietstocht. Lekker (uit) eten met familie of vrienden. Genieten van de - ogenschijnlijk o zo gewone en vanzelfsprekende - ‘kleine’ dingen.

Hoe verder? Ik heb er voor u en jou geen pasklaar antwoord op. Wel heb ik willen duiden, dat ik ook met dergelijke vragen zit en natuurlijk als burgemeester mijn verantwoordelijkheid hierin neem. Dat moge duidelijk zijn! Alles wordt er aan gedaan om deze pandemie te bestrijden. Een ongelooflijke opgave. Denk daar niet te makkelijk over. We kunnen dat ook alleen bereiken als iedereen zijn schouders er onder zet. Een gigantische klus, die veel en veel ingewikkelder is dan sommigen ons doen laten geloven.

Naast al die verantwoordelijkheden die iedereen op zijn of haar manier heeft, kan ik u aanbevelen: heb aandacht voor allen die u lief zijn en geniet van elkaar en onze schitterende omgeving.

Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar niets is minder waar.

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Meningen

Meningen

Zoveel hoofden, zoveel zinnen. De columns op Bommelerwaard.Net verhalen over wat mensen bezighoudt. Verschillende onderwerpen, wisselende schrijvers.

(Het standpunt van de columnist vertegenwoordigt niet per se de visie van de redactie.)

Overzicht columns