zaterdag 22 juni 2024

Alles over de Bommelerwaard

Winter Matthäus festival

Winter Matthäus festival

23 februari 2024
Van 18:30 uur tot en met 20:30 uur

ZALTBOMMEL - Winter Matthäus Jeugdfestival

De Matthäus Passion, die Johan Sebastian Bach componeerde in 1728, wordt al meer dan 150 jaar in Nederland opgevoerd. In een paar jaar tijd groeiden de concerten uit tot een jaarlijkse traditie en worden inmiddels in Nederland gezien als een vorm van cultureel erfgoed. Sinds de twintigste eeuw zelfs ook steeds meer als een nationaal ritueel en onderdeel van de Nederlandse identiteit.

Veel mensen met ‘passie voor de Passie’ kregen de liefde voor deze muziek van hun ouders mee of kwamen er op een later moment mee in aanraking. Met het Winter Matthäus festival op 23 februari 2024 willen we jongeren in Zaltbommel graag nu al laten kennismaken met klassieke muziek en Bach in het algemeen én de Matthäus Passion in het bijzonder.

Voor dit festival worden jongeren uit de regio uitgenodigd om kennis te maken met en mee te doen aan het maken van de muziek van Bach.
Inmiddels hebben we al een hele mooie ‘line-up’ voor dit festival met muzikale deelnemers uit de Bommelerwaard waaronder DJ Daffie, Koorschool Senta en Balletschool Paulette Willemse. Ook komt er een poffertjeskraam en zijn warme dranken en winterse hapjes te koop. 

Locatie
Het Winter Matthäus Jeugdfestival vind plaats in de Sint-Martinuskerk, Oliestraat 26 te Zaltbommel.

Info

Organisator:

Adres:

Plaats:

E-mailadres:

Website:

Stichting Matthäus Passion Zaltbommel

Kerkplein

Zaltbommel

info@matthauspassion.nl www.matthauspassion.nl
Deel dit bericht met je vrienden!