donderdag 22 februari 2024

Alles over de Bommelerwaard

Slootjesdagen 2022

Slootjesdagen 2022

12 juni 2022
Van 10:00 uur tot en met 17:00 uur

DELWIJNEN - De slootjesdagen komen er weer aan ...

Gewapend met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten onderzoek je welke dieren er leven in de sloot. Gidsen van IVN Maas & Waal staan klaar om je daarbij te helpen. Zoek de grote spinnende watertor, ontdek wie er in de zomer op het water kan schaatsen en probeer de snelste zwemmers van de sloot te vangen. Welke andere dieren en planten leven nog meer in en om de sloot?

Met de Slootjesdagen wil IVN het waterbewustzijn van kinderen en (groot)ouders vergroten. Slootjes zijn belangrijk voor het watermanagement en de biodiversiteit in Nederland. Doordat de kinderen zelf op zoek gaan, ontdekken ze op een laagdrempelige manier het leven in de sloot. Kom ook en beleef samen met IVN het avontuurlijkste uitje aan de waterkant!

12 juni 2022: 
De Rampert in Delwijnen
Op de N322 vanaf de rotonde bij Gameren richting Kerkwijk. De eerste weg rechts (Jan Stuvertdreef), 1e weg links (Brakelse straat). Op de T-splitsing rechtsaf en je rijdt de Rampert in.
10:00 uur (max 20 deelnemers)

De wandeling is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor het IVN wordt zeer gewaardeerd. Aanmelden via de IVN Maas en Waal website (max 20 deelnemers). 
 

Info

Organisator:

Website:

Deel dit bericht met je vrienden!