vrijdag 29 september 2023

Alles over de Bommelerwaard

Infoavond Mijn Buurtje
Vroeger. Met de hele buurt op de foto …

Infoavond Mijn Buurtje

26 september 2022
Van 19:30 uur tot en met 21:00 uur

ZALTBOMMEL - NEDERHEMERT: Inwoners organiseren activiteiten, ze bieden diensten en spullen aan en ze vragen elkaar om hulp. Ook zijn er allerlei voorzieningen waar iedereen gebruik van kan maken. Jammer genoeg weten veel mensen nog niet wat er allemaal mogelijk is. Dat willen de gemeente Zaltbommel, Welzijn Bommelerwaard en de dorps- en wijkplatforms veranderen.

Om inwoners, verenigingen, organisaties en gemeente dichter bij elkaar te brengen, wil men alles wat  buurten te bieden hebben, zichtbaar maken via één online community platform met sociale kaart. Dit past goed in het streven naar wijken en buurten waar het fijn wonen is en waar mensen oog en oor voor elkaar hebben. Om dit te bereiken kozen zij gezamenlijk voor de aanpak van mijnbuurtje.nl. In deze aanpak zorgen buurtbewoners zelf, in de rol van buurtverbinder, voor meer verbinding in hun eigen buurt of wijk.

Daarnaast krijgt elke kern de toegang tot het online community platform waar u makkelijk kunt vinden wat er gebeurt en wordt gedeeld in uw buurt. Ook vindt u daar een sociale kaart met verenigingen en alle organisaties die een aanbod hebben op het gebied van zorg en ondersteuning. Zo ontstaat een netwerk waaraan iedereen kan deelnemen.

Informatieavond op 26 september 

Zou u meer met mensen in uw omgeving, dorpskern of wijk willen delen of voelt u dat er veel meer uit uw buurt, dorpskern of gemeente te halen is? We zoeken enthousiaste inwoners die samen met de gemeente en Welzijn Bommelerwaard de schouders onder het digitale community platform willen zetten. Wilt u zich graag inzetten voor uw buurt? Dan is de rol van buurtverbinder mogelijk iets voor u!

Tijdens de informatieavond op maandag 26 september om 19.30 uur hoort u wat dit inhoudt. Neem gerust buren, familie en/of vrienden mee.

De bijeenkomst is in Dorpshuis De Gaarde in Nederhemert en duurt tot 21.00 uur. De wethouders Kees Zondag en Karima Bouchtaoui ontvangen u vanaf 19.15 uur.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden of heeft u nog vragen? Wij vinden het fijn te weten als u komt, dan houden wij daar rekening mee. Stuur vóór 22 september een e-mail naar onze gebiedsregisseurs Jos Meerssman en Nicole Heerius via mijnbuurtje@zaltbommel.nl.

Info

Organisator:

Adres:

Plaats:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Welzijn Bommelerwaard

Bernhardstraat 4

Kerkdriel

0418 634 231

info@welzijnbommelerwaard.nl www.welzijnbommelerwaard.nl
Deel dit bericht met je vrienden!