donderdag 6 mei 2021

Alles over De Bommelerwaard

Boerenpicknick & proef de vrijheid Tweede Pinksterdag

24 mei 2021
Van maandag 24 mei 2021 tot en met maandag 24 mei 2021
Van 12:00 uur tot en met 17:00 uur

BOMMELERWAARD - Jaarlijks organiseert de agrarische natuurvereniging De Capreton op Tweede Pinksterdag “Beleef de Boerderij”. Dit drukbezochte evenement vindt vanwege de coronacrisis helaas weer geen doorgang. Daarom komt De Capreton met een alternatief: een Boeren Picknick. Dankzij dit initiatief ontdekken gezinnen de Bommelerwaardse regio en genieten zij van heerlijke streekproducten.

Toertocht met auto of fiets
Gezinnen kunnen in de Bommelerwaard picknicken en genieten van de omgeving en van de heerlijke streekproducten uit de Bommelerwaard. Een toertocht met auto of fiets voert langs de mooie plekken in de streek waar De Capreton een rol heeft. Denk daarbij aan de weidevogelgebieden, natuurvriendelijke oevers, bijenhotels maar ook het landschap waar lekkere streekproducten vandaan komen.

Streekproducten en picknickpakket
Liefhebbers kunnen een picknickpakket bestellen met daarin producten uit de regio. Denk aan broodjes, aardbeien, eieren, boter, appelsap, melk, karnemelk, fruit en kaas. Ook benodigde picknick-attributen zoals mesjes, bordjes en een vuilniszak zijn aanwezig. Tot slot mag de routekaart met de bijzondere picknickplaatsen in de Bommelerwaard natuurlijk niet ontbreken.

Picknickplaatsen met strobalen
Op een coronaverantwoorde wijze worden picknickplaatsen met strobalen in het gebied gecreëerd. De route start bij de Golfboerderij van Zeelst aanAchterdijk 57 te Hedel. Hier halen de deelnemers op een aangegeven tijdstip het picknickpakket op. De route eindigt bij de Ijsboerderij Schoonheuvel Veldweg 55 te Hedel. Hier kunnen de deelnemers een de bon voor een ijsje inleveren.

Wie het eerst komt, het eerst maalt
Geïnteresseerden schrijven zich in op de website van de agrarische natuurvereniging de Capreton. www.capreton.nl , en maken een keuze om het picknickpakket tussen 10.00 uur en 14.00 uur op te halen. Op die manier heeft de organisatie grip op het aantal mensen dat tegelijkertijd samenkomt. Om de veiligheid te waarborgen is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

De Capreton vermeldt hierover: “Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.” Reserveren kan via deze link.

Deel dit bericht met je vrienden!