zaterdag 22 juni 2024

Alles over de Bommelerwaard

Bijeenkomsten Taal en Bewegen

Bijeenkomsten Taal en Bewegen

17 februari 2023
Van vrijdag 17 februari 2023 tot en met vrijdag 14 juli 2023
Van 12:00 uur tot en met 17:00 uur

MAASDRIEL - HEDEL: Voor ouders samen met hun kinderen vanaf 6 maanden tot 2 jaar.

Praten met uw kind en vertellen wat u doet tijdens bijvoorbeeld boodschappen doen, een fietstocht of een wandeling. Samen een spelletje doen, voorlezen of een taart bakken. Daar kunt u niet vroeg genoeg mee beginnen. Dit is namelijk heel belangrijk voor de ontwikkeling van uw kind. Kinderen leren hierdoor spelenderwijs van zichzelf en van anderen. Zij gaan de wereld verkennen en doen ervaringen op die zij in de toekomst goed kunnen gebruiken.

De bijeenkomsten worden georganiseerd door gemeente Maasdriel, Stichting Welzijn Bommelerwaard, Santé Partners, kinderopvang ’t Veldmuisje, Bibliotheek Rivierenland, kinderdagverblijf De Balledotjes en Haptonomie en kinderfysiotherapie Zaltbommel en Kerkdriel.

Stimuleren ontwikkeling van kinderen

Wij organiseren in Hedel, Rossum en Kerkdriel ouder-kindbijeenkomsten speciaal voor ouders samen met hun kinderen vanaf 6 maanden tot 2 jaar. Het doel van deze bijeenkomsten is om de ontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren door samen leuke dingen te doen. Elke bijeenkomst heeft naast een beweegactiviteit door een buurtsportcoach ook een eigen onderwerp. Wilt u meer weten over het slaap- en eetgedrag van uw kind en/of zijn/haar ontwikkeling? Wilt u tips over hoe u het beste een boek kunt voorlezen? Of hebt u behoefte aan meer informatie over bewegen? Kom dan samen met uw kind naar de bijeenkomsten ‘Taal en Bewegen’. Een boekstartcoach, een kinderfysiotherapeute, een jeugdverpleegkundige en een medewerker van het kinderdagverblijf vertellen u graag meer.

Programma bijeenkomst

08.45 – 09.00 uur: Vrije inloop
09.00 – 09.30 uur: Bewegingsactiviteit met taal door buurtsportcoach Alicia van Honk
09.30 – 09.45 uur: Fruitmoment
09.45 – 10.15 uur: Onderwerp
10.15 – 10.30 uur: Afsluiting

U hoeft zich niet aan te melden. U kunt gewoon binnenlopen. De bijeenkomsten vinden plaats op een vrijdagochtend van 8:45 tot 10:30 uur en zijn gratis. Elke bijeenkomst is er ruimte voor 12 ouders met hun kinderen. Gastvrouw is buurtsportcoach Alicia van Honk.

Locatie

De bijeenkomsten vinden plaats in Gelre’s End, Molendijk 1 in Hedel en bij de BSO De Ballebende, Hogeweg 39b in Rossum. (U ziet vooraan de straat een paal met gele bewegwijzering van de HSV de Fint). Na de zomervakantie kunt u deze bijeenkomsten in Kerkdriel bezoeken. Wanneer en waar deze plaatsvinden maken we z.s.m. bekend.

Bekijk het programma in Hedel

Bekijk het programma in Rossum

Deel dit bericht met je vrienden!