Tuesday 21 September 2021

Alles over de Bommelerwaard

Alzheimer Café

Alzheimer Café

16 september 2021
Van 19:00 uur tot en met 21:30 uur

AMMERZODEN - Wilt u meer weten over dementie of maakt u zich zorgen om uw geheugen? Welke hulpmiddelen kunt u gebruiken om u te informeren?

Wij nodigen u van harte uit om elkaar op 16 september te ontmoeten in het Alzheimer Café Bommelerwaard, Party Centrum De Weesboom, Voorstraat 17 5324 AT Ammerzoden

Afgelopen jaar is binnen de Bommelerwaard door Welzijn Bommelerwaard in samenwerking met beide gemeenten (Zaltbommel en Maasdriel) de folder het Geheugensteuntje, de Geheugensteuntje Infokoffer en de Geheugensteun infohoek in Bibliotheek Kerkdriel en Zaltbommel tot stand gekomen.

De folder het Geheugensteuntje: Dementie is een ingewikkelde en ingrijpende ziekte die veel vragen oproept. Wat is dementie? Is er behandeling mogelijk? Waar vind ik antwoorden op mijn vragen en bij wie kan ik terecht voor praktische hulp en ondersteuning?

De Geheugenkoffer is bestemd voor mensen met dementie, mantelzorgers en andere belangstellenden. De informatie in de koffer biedt mensen de gelegenheid zich goed voor te bereiden op het ziekteverloop en de gevolgen van dementie.

De Geheugensteun Infohoek is een uitnodigende en laagdrempelige informatie- en ontmoetingsplek binnen de bibliotheek met diverse (activering) materialen en aansprekende programmering rondom ‘Het Brein’.

Dit Alzheimercafe staat in het teken van de introductie en uitleg van bovengenoemde hulpmiddelen en is er ruimte om vragen te stellen.

De zaal is open vanaf 19.00 uur en de bijeenkomst duurt tot 21.30 uur

De avond wordt begeleid door onze gespreksleiding. We streven naar de aanwezigheid van een casemanager. Hun deskundigheid kan u als bezoeker mogelijk tot hulp zijn.

Uiteraard wordt de avond gehouden met inachtneming van de RIVM richtlijnen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gespreksleiders;

Marten Tel, geestelijk verzorger, 073 6119170
Mariella van Heck, mantelzorgconsulent, 0418 634231

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Welzijn Bommelerwaard

Berhardstraat 4

0418-634231

spelen@welzijnbommelerwaard.nl www.welzijnbommelerwaard.nl
Deel dit bericht met je vrienden!